Mijn boek "De helft van mij"

Boek voor de gescheiden ouder en zijn/haar netwerk.

" Conflictscheidingen zijn voor mij, na het lezen van dit boek, minder uitzichtloos. Vanessa slaagt er in om met "De helft van mij " elke ouder en dus ook elk kind weer perspectief, zuurstof en hoop te geven. Daarom vind ik dit boek van Vanessa Maes zo waardevol. Ik zal het cadeau doen aan wie een storm zal trotseren, aan wie er middenin staat en tracht te begrijpen wat er gaande is, aan wie achterom kijkt naar wat geweest is en nood heeft aan nazorg of aan betekenisvol afronden."

Ine Van Wymersch - Procureur des Konings - Parket Halle Vilvoorde

Een (hoogconflict)scheiding is dermate overweldigend dat je jezelf als ouder niet meer herkent. Wat betekent dit concreet voor jou en je kind? Hoe vind je het zelfvertrouwen terug dat je broodnodig hebt om je kind op een warme en consequente manier op te voeden? En wat als de andere ouder tegenwerkt?


Een aantal jaar na het succes van het 1e boek voor ouders en toolbox voor hulpverleners, wilde ik opnieuw in mijn pen kruipen om nog meer gescheiden ouders bereiken. Ik was nog niet uit verteld. Bovendien wilde ik deze keer focussen op ouderschap na scheiding en op het leven als gescheiden ouder. Ik zocht een nieuwe uitgever die geloofde dat er een extra verhaal kon verteld worden en met mij op stap wilde Dit boek schreef ik voor elke gescheiden ouder die op zoek is naar steun, naar begrip, naar erkenning en naar handvaten om zich opnieuw sterker te voelen in het ouderschap én om de beste versie van zichzelf te zijn voor zijn/haar kind. Ook wanneer er strijd is met de andere ouder of wanneer er geweld is geweest of is of wanneer er veel verschillen en spanningen zijn tussen beide ouders. Daarnaast wilde ik de mensen rondom de gescheiden ouder aanspreken. Te vaak hoor je hoe ook zij, omwille van emoties, stress of te weinig informatie de ouder niet de hulp kunnen bieden dat hij/zij nodig heeft. Omdat we als omgeving, als hulpverlening en als justitie nog zo veel te leren hebben over verlies bij scheiding, over stress en over hoe gescheiden ouder zijn, geef ik in het boek veel psycho-educatie en concrete tools. Om iedereen die zich betrokken voelt te helpen bij bij datgene dat voor elke ouder het belangrijkste is: er zijn voor de kinderen.

Vanessa Maes - auteur


De helft van mij is gebaseerd op de visie van het zogenaamde Parallel Solo Ouderschap, een methodiek die werd ontwikkeld voor ouders in een complexe of conflictueuze scheiding en die zijn basis vond in de systemische visie van Lieve Cottyn. De inhoud is echter omvattend en herkenbaar dat de handvaten en oefeningen kunnen worden gebruikt door elke gescheiden ouder, die zich soms onzeker voelt in zijn ouderschap èn door iedereen die deze ouder nabij staat

Wil je jouw een exemplaar?

Check dan een boekhandel in jouw buurt of bestel er eentje via de webshop.

Publicaties
Publicaties
Publicaties

Het boek kreeg wat persaandacht!

  • Te gast bij Gert Verhulst in "De tafel van 4" . Check hier de aflevering.
  • Interview op AVS: bekijk het gesprek hier.
  • Te gast bij op De Plaatgast op Radio Rand

Ook diverse kranten en tijdschriften pikten het op. Lees hier de artikels:

Ben je een ouder in een conflictscheiding? Of hulpverlener die interesse heeft in methodiek?

Wil je een exemplaar dit boek?