Aflevering 0: Over ons

JOONAS werd gemaakt door advocaat-familiaal bemiddelaar Sophie Vanhemmens en klinisch psycholoog-psychotherapeut Vanessa Maes.

Sophie werkt al een aantal jaren als advocaat in familiezaken en als jeugdadvocaat. Vanuit de praktijk besliste ze de opleiding familiaal bemiddelaar te volgen. Momenteel combineert ze beiden. Ze is echter een vurig voorstander om bemiddeling meer in the picture te zetten “Elk kind zou het recht moeten hebben dat hun ouders bemiddeling proberen”.

Vanessa werkt al 15 jaar met gezinnen in complexe scheiding. Eerst binnen het Alianza project en momenteel als zelfstandig psychotherapeut. Ze was auteur van de toolbox “Blijven staan ondanks de storm” en mede auteur van het gelijknamige boek. Ze is een veelgevraagde spreker en opleider rond het thema. “De nood is hoog aan meer kennis en steun voor ouders en kinderen in een (conflict)scheiding. Er is nog te veel onwetendheid, waardoor ouders en jongeren nog te vaak in de kou blijven staan.”

Ze strikten deskundigen die expert zijn in hun vakgebied èn met beide voeten in de praktijk staan. Zoals oa. procureur des konings, Ine Van Wymersch of ex kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen. Maar ook klinisch psycholoog en rouwexpert An Hooghe, directeur van AWEL Sibille Declercq werkten mee aan dit project. Wat zij te vertellen hebben over een scheiding en over wat er nodig is? Dat hoor je in deze podcast!

Luister hier naar deze aflevering

Aflevering 0: Over ons