Tarief

Prijs

Een sessie duurt in principe 50 minuten en kost €60.

Afhankelijk van de situatie en de nood kunnen we afspreken dat een sessie 90 minuten duurt. Dan betaalt u €90

Voor een intakegesprek voorzie ik ook graag anderhalf uur en vraag ik €90

Dit bedrag dient aan het einde van elk gesprek betaald te worden, ofwel cash, ofwel meteen via de Bancontact/Payconiq app op je smartphone (via het scannen van een QR-code). Er is geen Bancontact-apparaat aanwezig en ik werk enkel zeer uitzonderlijk met overschrijvingen achteraf.

Wanneer u graag hebt dat ik deelneem aan een overlegvergadering met een collega of een verwijzer, zal ik dat zeker doen. Soms schat ik zelf in dat een overleg met een mede hulpverlener aangewezen is, met het oog op een betere en meer afgestemde hulpverlening voor jou of voor iemand van je gezin. Voor deel te nemen aan dergelijk overleg reken ik het gewone uurtarief, nl. €60 per uur. Indien ik me hiervoor moet verplaatsen, zal ik hiervoor ook de verplaatsingstijd en kilometers laten vergoeden. Ik engageer me om dit zo efficiënt mogelijk te plannen en laten verlopen.

Wenst u uitgebreide verslaggeving en is deze naar mijn mening ook therapeutisch aangewezen, rekening houdend met mijn beroepsgeheim, zal ik ook voor het opstellen van dit verslag een uurtarief aanrekenen van €45.

​Gezien de hulpvraag groter is dan het aanbod en de agenda vaak goed gevuld is, is het heel vervelend wanneer afspraken onaangekondigd niet nagekomen worden. Indien u niet aanwezig kan zijn op een geplande afspraak en niet tijdig (meer dan 24 uur op voorhand) de afspraak heeft geannuleerd, zal ik je deze consultatie dus alsnog aanrekenen. Ik zal je bovendien pas een volgende afspraak geven, nadat deze gemiste afspraak is betaald per overschrijving. Uiteraard kunnen uitzonderlijke situaties besproken worden.

Terugbetaling

De meeste mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling. Het bedrag, het aantal sessies en de voorwaarden voor de terugbetaling verschillen per mutualiteit. Je kan je informeren bij jouw mutualiteit of het benodigde formulier downloaden op hun website.

Ik ben momenteel niet verbonden aan het project ELP.

Indien het financiële luik van de begeleiding voor u een hindernis vormt, kan u dat steeds bespreken. Ik kan u verwijzen naar de CAW of CGG in de regio, waar er een gesubsidieerd therapeutisch aanbod is. U kan deze adressen ook vinden via www.caw.be of https://www.zorg-en-gezondheid.be/per-domein/geestelijke-gezondheidszorg...

Indien het financiële luik voor u een hindernis vormt, aarzel dan zeker niet om dat te bespreken. Ik kan u steeds verwijzen naar een CAW of CGG in de regio, waar er een gesubsidieerd therapeutisch aanbod is. Dat betekent dat u veel minder betaalt.

U kan deze adressen ook vinden via