Publicaties

Publicaties

De helft van mij - Zelfzeker opvoeden na een conflictscheiding

" Conflictscheidingen zijn voor mij, na het lezen van dit boek, minder uitzichtloos. Vanessa slaagt er in om met "De helft van mij " elke ouder en dus ook elk kind weer per- spectief, zuurstof en hoop te geven.

Daarom vind ik dit boek van Vanessa Maes zo waardevol. Ik zal het cadeau doen aan wie een storm zal trotseren, aan wie er middenin staat en tracht te begrijpen wat er gaande is, aan wie achterom kijkt naar wat geweest is en nood heeft aan nazorg of aan betekenisvol afronden."

Ine Van Wymersch - Procureur des Konings - Parket Halle Vilvoorde

Een (hoogconflict)scheiding is vaak dermate overweldigend dat je jezelf als ouder niet meer herkent. Wat betekent dit concreet voor jou en je kind? Hoe vind je het zelfvertrouwen terug dat je broodnodig hebt om je kind op een warme en consequente manier op te voeden? En wat als de andere ouder tegenwerkt?
Dit boek is geschreven voor elke gescheiden ouder die op zoek is naar steun, erkenning en handvaten om zich opnieuw sterker te voelen én de beste versie van zichzelf te zijn voor het kind. Ook wanneer de strijd met de andere ouder nog hevig woedt of wanneer er veel verschillen en spanningen zijn tussen beide ouders.
De helft van mij is gebaseerd op de visie van het zogenaamde Parallel Solo Ouderschap, een methodiek die werd ontwikkeld voor ouders in een complexe of conflictueuze scheiding. Maar de inhoud is zo herkenbaar dat de handvaten en oefeningen kunnen worden gebruikt door elke gescheiden ouder die zich soms onzeker voelt in zijn ouderschap.
Het boek biedt psycho-educatie voor ouders, maar ook voor de mensen rondom hen, die hen willen steunen en helpen bij datgene dat voor elke ouder het belangrijkste is: er zijn voor de kinderen.

Na het succes van het eerste boek voor ouders en de toolbox “Blijven staan ondanks de storm – Toolbox voor hulpverleners”, verscheen op 11 maart 2023 mijn nieuw boek.

Je kan hier alvast je exemplaar reserveren!

Publicaties
Publicaties
Publicaties

Bij de boekvoorstelling van het boek "Blijven staan ondanks de storm" in 2018 maakte de regionale zender RingTV deze reportage:

https://www.ringtv.be/nieuws/%E2%80%9Choe-blijf-je-een-goede-ouder-bij-vechtscheidingen%E2%80%9D

Ben je een ouder in een conflictscheiding? Of hulpverlener die interesse heeft in methodiek?

Wil je een exemplaar van één van beide publicaties?