Publicaties

"Dit boek geeft hoop en perspectief en blijft toch met beide voeten op de grond. Het biedt perspectief voor ouders en kinderen. En net dat hebben we rond dit thema broodnodig" Bruno Van Obbergen - directeur Agentschap Opgroeien en voormalig kinderrechtencommissaris

Nog een boek voor gescheiden ouders dat zegt dat je samen ouder moet blijven en afspraken moet maken? Nog een boek dat jou, als ouder, met de neus op de feiten druk dat dit bij jou niet lukt? Neen!

Met dit boek wilden Christel Cornelis en ik een ander verhaal brengen. Dit boek " Blijven staan ondanks de storm. Handvatten voor ouders in een hoogconflictscheiding”, verschenen bij uitgeverij Garant - Maklu in 2018 dat intussen aan zijn 3e druk toe is, vertelt een ander verhaal. Het boek geeft concrete handvatten aan ouders bij wie de scheiding anders loopt. Het boek helpt je om vol te houden, wanneer de storm van conflict je soms overspoelt. Het boek vertelt je wat jij kan doen voor je kind, ook als de andere ouder niet mee wil, om je kind uit de knel te halen.

Na het succes van het boek voor ouders, werd ik overstelpt met vragen van hulpverleners die aan de slag willen met de methodiek "Parallel solo ouderschap", zoals wij deze beschreven in ons eerste boek. Voor deze professionals verscheen de toolbox “Blijven staan ondanks de storm – Toolbox voor hulpverleners”. Deze toolbox is gericht aan hulpverleners die zich willen verdiepen in het werken met ouders en kinderen in een hoogconflictscheiding.

Publicaties
Publicaties
Publicaties

Bij de boekvoorstelling van het boek "Blijven staan ondanks de storm" in 2018 maakte de regionale zender RingTV deze reportage:

https://www.ringtv.be/nieuws/%E2%80%9Choe-blijf-je-een-goede-ouder-bij-vechtscheidingen%E2%80%9D

Ben je een ouder in een conflictscheiding? Of hulpverlener die interesse heeft in methodiek?

Wil je een exemplaar van één van beide publicaties?